Sonja Korpela

Sonja Korpela

Olen Sonja, 21-vuotias tamperelainen bikini fitness-kilpailija. Olen harrastanut pienen ikäni jos jonkinmoista urheilua, viimeisimpänä joukkueurheiluna lentopalloa. Joukkuelajit eivät kuitenkaan loppupeleissä sopineet ankaran kilpailuvietin omaavalle tytölle, jolle ainoa oikea onnistumisen tunne syntyy yksilökilpailusta ja siinä voiton saavuttamisesta.

Joukkueurheilun lopettamispäätöksen jälkeen ajauduin pikkuhiljaa keskelle fitnessmaailmaa, eikä aikaakaan, kun otin yhteyttä Kirjovaaran Sampoon, jonka kanssa lyötiin ensimmäisen kilpailupäivä lukkoon. Sampon tiukan, mutta ymmärtäväisen silmän alla hioin ensimmäisen kisakuntoni. Opettelin luottamaan valmentajan sanaan, uskomaan omiin mahdollisuuksiini ja jaksamaan silloinkin, kun vähiten halusin. Kyselyikäisen lapsen tavoin kyseenalaistin kaiken, mitä tein, ja näin opin muutakin, kuin lukemaan paperille kirjoitettuja ohjeita; opin itse ymmärtämään, miten homma toimii.

Ensimmäisten junnukisojen voitto loi uskoa siihen, että tämä voisi oikeasti olla se juttu. Se minun juttuni. Ja niinhän siinä kävi. Fitneksen viehätys on siinä, että koskaan ei olla valmiita, aina voi parantaa, aina voi saavuttaa enemmän. Vaikka kehityksen hitaus välillä saa aikaan tuskankyyneleitä, toisinaan kehityksen huomaaminen saa aikaan yhä syvemmälle lajiin uppoamisen.

Seuraavaa kisapäivämäärää ei olla vielä lyöty lukkoon, vaikka se jo ajatuksissa onkin. Mutta kun se päivä koittaa, sitten muuten mennään eikä meinata! Kisapäivää ennen huumorin täyteistä fitnesselämää voi seurata blogistani sonjakorpela.fitfashion.fi.